23-07-07

Mijn grootvader

Met zijn luisterend oor, volle aandacht en goedkeuring luisterde mijn oude opa naar mijn verhaal. Dat ik niet helemaal gelukkig ben met de studiekeuze die ik destijds maakte, dat ik niet de job kan uitoefenen waar ik gelukkig in kan zijn. Dat ik mijn kwaliteiten niet ten volle kan benutten. Dat ik een andere richting uit wil gaan in mijn leven.

Ik ga opnieuw studeren in september en dat zal niet gemakkelijk zijn, terug naar de schoolbanken, terug een nieuwe start. Maar zijn bewondering en het luisteren zonder te veroordelen omdat ik na lang wikken en wegen deze beslissing heb genomen, geeft me de moed en de kracht om volop achter mijn beslissing te staan. Dank u opa omdat die blik en het luisteren van jou me toch zo goed deed. Net wat ik nodig had. Dikke zoen en nogmaals een oprechte dank-je-wel. Ik ga ervoor en ik ben gelukkig en trots op jou omdat je oprecht blij bent voor mij. Soms heeft een mens een extra steuntje nodig en dat was jij voor mij.

15:49 Gepost door amber in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: grootvader studie trots moed |  Facebook |

21-07-07

Toekomst

She's lookin' for
someone to love her
And stay forever true
Just somebody who
she can believe in
And say they need her too
She's lookin' for someone
to hold her
Until the light of day
Somebody she can make
future plans with
And know he's here to stay

10:12 Gepost door amber in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: toekomst love future |  Facebook |

17-07-07

Er zijn 237 redenen om seks te hebben

Van verveling tot promotie
Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen om heel uiteenlopende redenen seks hebben: om warm te blijven (met deze temperaturen?), om calorieën te verbranden (zucht) of om zich dichter bij God te voelen (ahum?). De verveling verdrijven kwam ook op het lijstje voor, net als ‘om sneller in slaap te vallen’ of om te ontstressen. En dan is er ook nog wraak, om de ander goed te doen voelen of om promotie te krijgen.

Fysiek vs emotioneel
Weer wordt een cliché bevestigd: mannen en vrouwen denken erg anders over seks. Voor mannen is het iets fysiek, voor vrouwen iets emotioneel en dat zag je ook aan de opgegeven redenen om seks te hebben. Vrouwen zeggen eerder iets als ‘omdat ik verliefd ben’, voor mannen klinkt het ‘omdat ik dan een extra bedpartner heb gehad’.

'Normaal'
De meeste mensen geven de de meest voor de hand liggende redenen aan: aantrekking, plezier, affectie, liefde, romantiek, emotionele binding, opwinding, de ander willen plezieren, avontuur, omdat het spannend is of omdat de mogelijkheid er is.

Me
Voor mij is het inderdaad ook iets waar gevoelens bij komen kijken want voor iedere ex-partner had ik gevoelens en was ik er (soms stiekem)toch wel verliefd op maar voor mij zou het voor het moment gewoon zijn omdat ik nog eens GOESTING heb!!! Die zomerkriebels toch!