22-12-07

It will be lonely this christmas

Kerst. Denk dat dit een moeilijke periode is voor velen. Een collega van mij is ernstig ziek en iedereen komt hem nu een gelukkig 2008 wensen en fijne feestdagen, er zijn er zelfs die hem een goede gezondheid wensen.... Terwijl het waarschijnlijk de laatste keer is dat hij een nieuw jaar in gaat. Ik heb me al de vraag gesteld of hij überhaupt wel terug gaat komen na de kerstdagen. Een akelige en trieste gedachte maar ik zie hem dan ook van week tot week stilletjes achteruit gaan...

Anderen zijn dan weer alleen en zien er tegenop met familie geconfronteerd te worden, om de vragen te aanhoren wanneer ze nu eens iemand gaan meebrengen, net alsof vrijgezellen ergens iemand achter de hand houden om eventueel uit een hoed te toveren om de volgende kerst mee te nemen. En dan de opmerkingen dat je de ware wel gaat tegen komen in 2008. persoonlijk ben ik die opmerkingen en goedbedoelde adviezen toch wel een beetje beu aan het worden!

Iedereen heeft zo zijn problemen, zijn kwetsbaarheden en ik denk dat de confrontatie met de laatste dagen van het jaar ons weemoedig maken. En voor een vrijgezel is het dan nog zo dat je om twaalf uur tussen alle koppeltjes onwennig staat te wezen omdat zij elkaar staan te kussen en je dan maar afwacht tot er iemand jou komt kussen. Na vijf minuten die dan tergend traag voorbij gaan kijkt er eindelijk iemand jouw kant uit. Alleen dat ik me dan voel!

Gisteren heb ik al een beetje kerst gevierd. Bij mijn beste vriendin, genietend van een fles witte wijn en 3 soorten chips (omdat we niet konden en ook niet wilden kiezen). Voor mij is ze een geweldige vriendin, een fantastische persoonlijkheid. We kennen mekaar al van de middelbare school en één blik zegt meer dan duizend woorden. Geen goedbedoelde adviezen voor 2008, geen ‘u zal wel de ware tegen komen' en andere holle uitspraken.

Maar wel relativeringzin, luisteren, lachen, stiltes en gektes. Geen zielig gedoe, geen schijnheilig gedoe, geen alsof-theater of blasé-opmerkingen (u ziet ik verwacht me er ten volle aan de komende dagen). Ik kan niet zeggen hoe goed het mij gedaan heeft en hoezeer we elkaar appreciëren. Voor mij is dat thuis-komen, genieten en bij haar zijn. Al zijn onze levens helemaal anders, zij heeft een gezinnetje met hubbie en kindje. We begrijpen elkaar, en we weten dat alle levens kleine kantjes hebben. Als ik bij haar ben dan ben ik echt gelukkig, geniet ik. En zo zou het elke dag mogen zijn. Hieronder een mooi tekstje van Toon Hermans dat toch wel een beetje mijn gevoel omschreef nagenietend van een fijne avond:

Vandaag is de dag,
hij komt maar één keer
want morgen dan is het vandaag al niet meer
Dus mensen,
geniet van het leven ,het mag,
Maar doe het vandaag
want vandaag is de dag...

Laten we maar genieten van hetgeen ons gelukkig maakt en proberen de minder mooie kantjes te relativeren en af en toe weg te denken.

Commentaren

Een zaterdag groet. Even op je blog komen kijken en lezen. Sterkte met je collega. U is heden de Zaligmaker geboren, welke is Christus de Heere.
Prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2008.
Fijne weekend

Gepost door: rafia | 22-12-07

ik ben écht blij... ...dat je bij haar terechtkan. Ik heb ook zo een buddy, en zou niet meer zonder kunnen.

Check mijn lange commentaar op je postje van gisteren ook eens ;)

Lieve groet

Gepost door: Cijferkes | 22-12-07

Hey daar Je hebt maar één goeie vriend(in) nodig om je erdoor te helpen tijdens de moeilijke momenten he. Ik heb ook zo'n boezemvriendin, al van toen we in de pampers zaten :o) Eén blik, idd... Ik begrijp het állemaal wat je vertelt (en ik wil het niet nog es herhalen). Weet je, het enige wat we kunnen doen is er zo goed en zo kwaad mogelijk mee omgaan. Even snel lachen bij de zoveelste wensen voor het nieuwe jaar en dan gauw de gedachten op iets anders zetten. Ze bedoelen het wel goed hoor, daar niet van.
Eén goeie raad die m'n vriendin me blijft voorhouden is: hou ALTIJD een doel voor ogen, hoe klein dat ook mag zijn. Een doel voor jezelf, iets dat alleen JIJ wil verwezenlijken en vervolgens werk je je daarnaartoe. Eens bereikt, voel je je toch wel ff beter en trots op jezelf. 't Werkt toch bij mij. Momenteel is mijn doel: mijn job op formidabele wijze starten en houden :o)

Gepost door: Lentesneeuw | 22-12-07

snertkerstdagen jup,ik ken ze maar al te goed,ben jaren single geweest en ik verafschuwde die goedbedoelende vragen van wanneer ik eindelijk eens iemand zou meebrengen,bah!Inmiddels ben ik 30 en heb mijn lief gevonden en de stemmen zijn verstomd maar de herinnering blijft.
Ik ga niet gaan beginnen dooddoeners te schrijven want die halen niets uit maar ik hoop dat ik je een hart onder de riem kan steken bij momenten.Kop omhoog,kont naar achter en tieten vooruit meid!

Gepost door: Peggy | 29-12-07

De commentaren zijn gesloten.