30-12-07

Tussen oud en nieuw

Mijn laatste postjes van het jaar waren nogal mistroostig, triest,... Misschien is dit typerend voor de tijd van het jaar. De tijd tussen oud en nieuw, weemoedig terug kijken naar een jaar dat voorbij is. Een jaar waarin het niet liep zoals gehoopt. Waarin onverwachte dingen gebeurde, waarin ik hoop kreeg in liefde en de wanhoop achteraf eens zoveel pijn deed. En toch misschien zou ik beter wat minder klagen, wat minder zagen. Het zal in ieder geval wat aangenamer zijn om te lezen. Maar dit blogje is nu eenmaal bedoeld om neer te schrijven wat ik tegen niemand kan zeggen.

Ik zou hier goede voornemens kunnen neerschrijven, maar ik weet dat mijn voornemens toch nooit tot een goed einde komen wegens te hoge doelstellingen, te laks zijn en ook mijn onbegrensde luiheid. Dus geen uitgeschreven voornemens. Al spelen in mijn gedachten wel de doelstellingen: meer sparen (mijn geld niet meer geven aan prullen), minder snoepen, meer sporten (afvallen dus zoals iedere vrouw dat voornemen nu wellicht maakt), meer uitgaan en leuke plaatsen ontdekken, me meer open stellen voor nieuwe zaken, nieuwe mensen,... Kortom meer genieten en voor meer kwaliteit gaan in het leven. Graag zou ik wat minder zorgeloos door het leven gaan, maar dan zou ik misschien ook niet zijn wie ik ben.

Het jaar 2007 heeft me heel wat mensenkennis bijgebracht en ook mezelf heb ik weer beter leren kennen. Helaas erachter gekomen dat ik nu eenmaal de foute mannen teveel kansen heb gegeven en dan weer te achterdochtig stond ten opzichte van de mannen die mogelijks wel goede of eerlijke bedoelingen hadden. Een heel jaar ligt voor me om erachter te komen of er toch nog iemand voor me rond loopt op deze aardbol.

Jammer genoeg ben ik ook zeer teleurgesteld geraakt in een aantal vrienden die alleen maar in zichzelf geïnteresseerd waren en waar ik als een onnozelaar bij zat als ze over zichzelf in monoloog traden. Neen er was er zelfs één die er in slaagde mij nog verder in de put te duwen door mijn situatie te bekritiseren terwijl ze zelf geen enkele andere mening kan appreciëren en het verhaal niet eens helemaal kende (dat heb je als je geen inlevingsvermogen hebt). Meisje, bij deze mijn voornemen om jou nog minder toe toe te vertrouwen (al stel ik me de vraag of nog minder nog kan, waarschijnlijk wel, want ik heb je één geheim teveel verteld het afgelopen jaar). Egoïsitische mensen zijn bijgevolg niet meer in mijn kostbare tijd gewenst.

Hier tegenover staan dan wel de vriendschappen die hechter werden, de mensen die ik nog meer ben gaan waarderen in mijn leven. Die enkelingen waarvan ik weet dat ze me niet vergeten, die me trouw blijven en die eerlijk en oprecht zijn. Veel tranen heb ik gelaten in 2007, om wat me onzeker maakte, om wie me kwetste, om de onbeantwoorde liefdes, om de pijn van alleen zijn, om hetgeen me werd voorgehouden en ik het geloofde terwijl het niet mocht zijn, omdat ik aan mezelf begon te twijfelen...

Slechts enkelen hebben die tranen gezien. Ik heb me meer open gesteld voor die goede vrienden, heb me bloot gegeven, heb me open gesteld voor liefde... meer dan ik ooit nog had durven denken. Bij enkelen heb ik mijn hoofd hard gestoten tegen de muur van onbegrip, en het feit dat ze mij niet wilden opnemen in hun leven. Maar het was het waard, ik heb weer bijgeleerd. Ik heb het geprobeerd, een kans gegeven me open te stellen, niet makkelijk voor mij.

En jammer genoeg lijkt het steeds meer en meer zo te zijn dat een vriendenkring ineen krimpt met 'het ouder worden', zij die hun eigen ding doen en geen interesse hebben in een ander zijn leven. Zij die niet open staan voor een ander, ik heb het geprobeerd en verwijt mezelf op dat vlak niks. Ik ben eerlijk geweest, en ik weet dat ik ook niet perfect ben.

In ieder geval beste bloglezertjes, ben ik blij dat ik hier mijn verhaal, verzuchtingen, gezaag en soms ook geklaag kwijt kon. Veel gedachten die ik aan niemand kwijt kon, of waar niemand weet van heeft, heb ik hier kunnen neerpennen. Bedankt voor jullie lieve, vaak ontnuchterende reactie'tjes. Ik wens jullie allemaal een fijn oudjaar en een mooi nieuw 2008 waarin al je wensen uit mogen komen!!!

Veel liefs en tot volgend jaar,

Amber xxx

Commentaren

prachtig omschreven, een heel jaar in één pagina. Dan zal ik je een liefdevol 2008 toewensen en al wat wenselijk is

Gepost door: jimmy | 31-12-07

Inkrimpende vriendenkring Amber, hierin staat nu eens net het onderwerp dat momenteel in m'n hoofd rondspookt. Het inkrimpen van de vriendenkring.

Deze zomer nog waren er aardig wat vrijgezellen in onze vriendenkring. Ikzelf, deed heel wat moeite om ook andere mensen aan te spreken, hen de mogelijkheid te bieden om een stapje mee te zetten of om in het weekend samen met onze groep iets te doen. Alles dik in orde dus en elk weekend plezier!

Nu, ongeveer 5 maand later, kan ik zelf constateren dat verscheidene van m'n vrienden dankzij mijn openheid aan hun vriend of vriendin zijn geraakt. Héél tof natuurlijk! Spijtig genoeg zit de goede ziel die deze mensen bij mekaar heeft gebracht nu in het weekend thuis, want de nieuw gevormde koppeltjes sluiten zich opnieuw af van de buitenwereld. Leuk om te constateren dat ik nu zelf met de gebakken peren zit! Je probeert mensen hun eenzaamheid op te lossen, ze gaan er met je vrienden vandoor en gaan zich dan binnenshuis opsluiten. Tja, t'zal nu éénmaal de wereld zijn zeker. We maken er altijd wel weer het beste van, maar k'sta er wel is graag even bij stil!

Groetjes

Gepost door: Bart | 05-01-08

De commentaren zijn gesloten.