01-01-08

A NEW YEAR

vuurwerk(4)Het nieuwe jaar is ingezet en ik ben er niet rouwig om dat we de festiviteiten achter ons kunnen laten. Morgen ganse dag Nieuwjaarsdrink op het werk, net alsof dat ook nog nodig is voor we pas echt kunnen spreken van een overdosis 'feest vieren'. Gisterenavond was een leuke avond, gezellig met vrienden feesten, al was ik weer de gekende extra persoon bovenop alle koppeltjes. Lekker eten, drinken, bijkletsen,... Heel gezellig allemaal. Eén koppel stak me heel erg tegen, het was voor ieder van de genodigden overduidelijk dat één van de twee de ander zat te bedriegen waar de wederhelft bijzat. Ik bedoel dan bedrog via de gsm (die overigens veel interessanter was dan het gezelschap aan tafel voor de gsm-ende persoon dan toch). Sommige mensen kennen echt geen schaamte, beschouwen de gsm als HET interessante medium om een oudejaarsavond mee door te brengen, en om zijn wederhelft ermee te bedriegen. Iedereen had het door behalve de persoon in kwestie dan. Pijnlijk. Ik vraag me af hoe diep je je kop in het zand kan steken?

Vandaag de verplichte familiebezoekjes afgelegd, bij de ene al wat fijner dan de ander. Ik haat het als mensen 'gemaakt gezellig' willen doen omdat het nieuwjaar is, terwijl ze de rest van het jaar elkaar de ogen uitkrabben. Mensen worden zo oppervlakkig, het schrikt me erg af.

Blij verrast was ik dit jaar weer met zoveel kaartjes en sms-berichtjes met zoveel lieve wensen.Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik al een aantal jaren geen kaartjes meer schrijf. Doe ik de moeite niet of is het te confronterend? Wil ik mijn naam niet eenzaam onderaan een kaartje schrijven? Of ben ik zelf oppervlakkig aan het worden? Ik vind het belangrijk om mijn geliefden het hele jaar door te laten zien dat ik ze graag zie, is zo een dag van vandaag dan echt nodig? Ik laat het antwoord in het midden en misschien moet ik maar eens proberen minder oppervlakkig te zijn. Minder geld wegsmijten en het meer besteden aan nuttige, nodige zaken en minder geld opbratsen. Ook wil ik meer sparen zodat ik binnen een ondefinieerbare tijd een woonst(je) voor mezelf kan kopen.

Van mijn ex niks gehoord op nieuwjaar. Ik weet dat ik er niet had op mogen hopen, heb al maanden niks meer van hem gehoord. Toch begon ik na zoveel lieve smsjes van soms wel een-beetje-vergeten-kennissen te hopen dat hij toch nog een hart heeft. Maar diep van binnen weet ik wel beter, die feestdagen zijn nergens goed voor! Hoe ik blijf verlangen naar iemand die me zo'n pijn heeft gedaan, ik kan het niet verklaren. Vaak spookt onderstaande tekst door mijn hoofd:

Ik had toen beter moeten weten,
Je keek al zo verliefd naar mij,
Je zag in mij de ware liefde,
Maar jij, jij, jij,...

Jij was alleen maar een verlangen,
Je was niet meer dan dat,
Je was een vlucht,
En een achterdeur,
En toen ik je had,

Was je een doodgebloed verlangen,
Je was niet meer dan dat,
Van liefde was geen sprake,
Jij was alleen iets,
Wat ik nodig had...

Meer was ik niet voor hem, maar hij betekende zoveel onnoemelijk meer voor mij. Onverklaarbaar toch die liefde.  

Commentaren

Dat is het zeker van Bon Jovi:).
Bedankt voor je wensen!
Voor U ook een fijne 2008!
Xxx Vivke.

Gepost door: Vicky | 01-01-08

Dikke knuffel! Ik ken dat, het vijfde wiel aan de wagen op dergelijke feestjes... maar hey, dan fleur je de boel wat op met de single-verhaaltjes! Heb je die nog niet of veel te weinig naar je goesting, dan zeg ik jou: go and get some :o) Oke, het is gemakkelijker gezegd, ik weet het wel. Toch... Amber, laat je hoofd niet hangen en los al die goeie voornemens in dit jaar! Ik wens je het allerbeste toe, echt waar!
Lieve groetjes***

Gepost door: Lentesneeuw | 01-01-08

Bedankt voor je bezoekje op mijn blog...

Ik kom hier ook even langs om alle goeds te wensen voor 2008,met liefde, geluk en gezondheid!!

Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 03-01-08

zoete zonden in reactie op jouw berichtje op mijn blog:
ja,ook één van mijn favorieten,zo een worstenbroodje en die cola past daar zo bij hé.Wel ik heb me voorgenomen om dat wel nog eens per maand te kopen hé.Ik ben namelijk junkfood verslaafd,neem het mij af en ik prop me vol.
Maar de maat is vol,ik ga zelfs niet naar de solden want zelfs mijn teergeliefde Cora Kemperman zal niks hangen hebben waar ik me zonder veel gene in kan hijsen,zo dik voel ik me!Had er sowieso geen zin zin,die veel te nauwe pashokjes die zo rondomrond (met de nadruk op rond) te veel spiegels hebben.bah,niet voor mij!
Maar luister,ik heb een voorstel.word mijn bloggende partner in crime en eens per maand trakteren we ons zelf maar in tussentijd doen we het zo gezond mogelijk?Wat denk je ervan?wagen we het eens?Ik ga me alleszins meer gemotiveerd voelen als ik er niet alleen voor sta.
Stel bijvoorbeeld dat we ons vanaf maandag deftig houden tot 1 februari,dan eten we es lekker junk en dit zo een hele maand.geen uithongering hé,kan ik niet tegen en ook geen dieet,we beginnen gewoon met de vettigste dingen te laten en de cola (en ik koop zoetjes voor in mijn koffie) en zuipen liters water.
Doen?
laat het me weten,
Groetjes,
Peggy

Gepost door: peggy | 03-01-08

nieuwjaarsbah! ik heb mijn eerste leuke nieuwjaarsdag gevierd in euhm laat ons zeggen 10 jaar.exen kennen ons niet meer als ze ons niet meer nodig hebben,zo is dat nu eenmaal.kaartjes heb ik dit jaar voor het eerst gestuurd,ik deed dat niet om dezelfde redenen als jij.
Maar je kan een toffe vent vinden,ik weet het want ik ben er in beginnen geloven en ik heb hem gevonden.Alleen heb ik krampachtig mijn ogen dicht gehouden voor die foute homme fatales en die onopvallende knapperd versierd.nja meer daarover binnenkort op mijn blog,beloofd!

Gepost door: peggy | 03-01-08

dag amber, ook ik wil jou een veelbelovend,prachtig ,lief ,warm ,super 2008 toewensen.En ik hoop dat al jou wensen mogen vervuld worden.Enne...die ex was 2007.Nu zijn we een nieuw jaartje ingestapt, en je zal wel nieuwe uitdagingen krijgen.Positief blijven hé. Ik vind trouwens je laatste schrijfseltjes héél aangenaam om te lezen. Ik zou zeggen ,keep on going!!
groetjes en liefs , mieke

Gepost door: mieke,alias passion | 03-01-08

lief meiske toch ligt er zo ne keer nie van wakker, hij is't nie waard de klootzak, en er zijn nog genoeg visjes in de zee, en er zitten écht goeie tussen, geloof mij!

Gepost door: Cijferkes | 03-01-08

worstenbroodje en cola... (@ blogje van Sneeuwkoningin) zwaar of nie.... ge zijt én blijft schattig :) en da's ook altijd veel waard :)

Gepost door: Cijferkes | 03-01-08

Hoi Amber,
Ik kom jou ook een gelukkig en gezellig nieuw jaar wensen.
Dat de ware jouw pad mag kruisen... dat je het verleden achter je kan laten, alleen de goede herinneringen in je hoofd en hart houdt! Vergeet het negatieve... er zullen ook mooie momenten geweest zijn.
Gisteren nog vertelde een vriend me dat hij van zijn ex ook geen gelukwensen had gekregen... het was nu voor hem wel duidelijk hoeveel of hoe weinig hij voor haar had betekend...
Misschien was dit nodig om je erbij neer te leggen.
Kop op meisje, borst vooruit... stap het jaar in met opgeheven hoofd, tover een glimlach om je mond en je zal zien... het kan allemaal zo mooi zijn!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 04-01-08

Moeilijk, maar probeer hem nu maar te vergeten. Als je denkt dat je inderdaad niet meer was dan een verlangen (zoals in dat schone liedje) dan is hij het niet waard om jou te hebben als lief.
Dikke knuffel

Gepost door: oortje | 04-01-08

De commentaren zijn gesloten.