18-01-08

Dromen vs realiteit

Wat zou een mens toch zijn als we onze dromen niet hadden? Zo vaak droom ik weg op een dag, denk ik aan hoe dingen zouden kunnen zijn, wat ik zo graag zou hebben dat anders zou zijn in mijn leven. Als ik die dromen niet had, wat zou mijn leven dan saai zijn. Want het leven is voor het moment niet veel meer dan werken, werken, werken. Ik zal blij zijn als het weer lente wordt, als het meer licht is en als we meer buiten kunnen genieten. Ik ben een echt zomermens, en ik hou wel van de winter, maar dan moet het ook echt winteren, goed koud zijn en vriezen maar niet stormen zoals op een herfstdag.

Dromen, weg mijmeren, het haalt me vaak uit de realiteit. Soms lijken de dingen langs me af te glijden, lijkt het me weinig te doen wat in de realiteit gebeurt. Voor een deel scherm ik me ook af van de realiteit. Misschien om niet te hard geconfronteerd te worden met de realiteit, maar vooral omdat het in mijn dromen vaak mooier is. In mijn dromen heb ik veel plannen maar in de realiteit zoek ik vaak excuses om de dromen te ontlopen. Voor een deel omdat het nu eenmaal niet zo simpel is om dromen te verwezenlijken, voor een ander deel omdat stel dat ik een droom zou kunnen verwezenlijken en die droom lijkt dan toch weer niet zo mooi te zijn in realiteit. Wat dan? Ach ik hou het nog maar even bij dromen, ben nog niet goed wakker, maar ga nog een beetje dagdromen…

Commentaren

Zijn vaak de mooie dromen waar we ons een beetje aan optrekken als het eens wat moeilijker gaat!
Dromen omzetten in de realiteit... was dat maar zo simpel.
Heel vaak lopen we onze dromen uit de weg omdat we bang zijn dat de ballon doorprikt wordt!
Ga ervoor, droom, leef, leef je droom...

Wens je een leuke dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 18-01-08

Dromen zijn vaak al een begin! Iedereen vervalt wel eens in dagdromen. Heck, we MOETEN dat zelfs doen om de realiteit net dat stapje voor te zijn. Droom jij maar lekker verder... en smeedt ondertussen snode plannen om je dromen alsnog een klein beetje werkelijkheid te laten worden.
Lieve groetjes

Gepost door: Lentesneeuw | 18-01-08

alle seizoenen zijn even prachtig En allen hebben ze hun charmes wel, maar het ene is al makkelijker om alleen door te brengen als het andere, ik begrijp je perfect meiske. xx dikke knuf van mij! x

Gepost door: Cijferkes | 18-01-08

Dromen Ik denk dat we nooit stoppen met dromen,sommige dromen komen uit en eenmaal die uitgekomen zijn,dromen we verder.Mijn favoriete seizoen is eigenlijk de lente.Ik dacht dat ik een wintermens was maar eigenlijk charmeert de lente me de laatste tijd,maar zoals cijferkes zegt:alle seizoenen hebben hun charmes maar ook hun ongemakken.
liefs,
Peggy

Gepost door: Peggy | 19-01-08

De commentaren zijn gesloten.