19-01-08

Uit eten

Ik ben gaan uit eten. Niet speciaals zult u denken. En dat is misschien ook wel zo. Ware het niet dat ik alleen ben gaan uit eten. Ik had al zolang zin in een bepaald gerecht in dat ene restaurant maar ik had geen zin om een chinese vrijwilliger te zoeken om mij te vergezellen. Ik wilde mijn gerecht, dit weekend, nu. Dus voor ik het wist zat ik daar, stikalleen, zonder chinees. En het was even slikken. Raar om binnen te komen en een tafeltje voor één te vragen. De serveerster die aan tafel komt en je zegt 'en voor mij', terwijl je dan beseft dat je de enige bent die zal bestellen.

Ik zag de nieuwsgierige blikken van mensen, ik zag ze denken 'ocharme het kind', 'zo alleen gaan eten, das het toch ook niet'. Maar beste mensen ik heb ook u bekeken en ook al voelde ik mij zeer onwennig, ook ik zag u en ik had ook zo mijn bedenkingen bij jullie. Een greep uit mijn gedachten: 'o jee zo een bende koters'; 'er bestaan echt wel heel lelijke kinderen én ouders'; 'zit recht, eet met mes en vork, doeditdoedat,...'; koppels die zwijgzaam en uitgeblust tegenover elkaar aan tafel zitten, mensen wiens blik afdwaalt omdat de gesprekken aan tafel niet konden boeien. Er was zelfs een koppel bij die vonden dat ze te lang moesten wachten op hun bestelling. Kwade man stormde naar buiten, vrouwlief erachteraan...

Ik moet zeggen het was amusant, en bovenal het heeft gesmaakt. Weer een overwinning van mezelf. Yeahhhh! Knipoog

Commentaren

hehe Ik ben ook veel alleen op restaurant geweest,niks mis mee vind ik.Soms doe ik dat nog,in het aangename gezelschap van een goed boek.Ik kan daar van genieten dus zou ik zeggen:goed gedaan en hopelijk heeft het je goed gesmaakt!Prettig weekend

Gepost door: Peggy | 19-01-08

super! vind het echt super van je, en ik moet toegeven dat ik nog niet zover ben om dat te doen, is idd een overwinning op jezelf!

Gepost door: Noa | 19-01-08

En heeft het gesmaakt? Het is niks meer om je onwennig of alleen bij te voelen. Ik ben een regelmatige alleen-eter bij mijn favoriete Chinees, waar ik als een stamgast ontvangen word en mij nooit eenzaam voel. Er is altijd de mooie serveerster die wat komt flirten. Ze kent mijn smaak, weet precies wat ik lust. De thee achteraf is gratis en dan nog wat keuvelen aan de bar. Ze zien mij graag komen.

Al ligt het voor een meisje misschien minder voor de hand om op haar eentje ergens te gaan dineren. Toch knap dat je het gedurft hebt. De goesting heeft de angst overwonnen! Voor herhaling vatbaar?

Gepost door: Tom Yum Kim | 19-01-08

R.E.S.P.E.C.T. !!!! ...ik weet niet of ik het wel zou durven... heb er de laatste tijd wel aan zitten denken om het eens te doen, maar ja, dénken.... doen is iets anders!
Heb het zopas wel gedaan... Maar dan een pitta, da's niet hetzelfde hé :-) en er zat geen kat dus telt het nog minder mee zeker? ;-)

Gepost door: Cijferkes | 20-01-08

goed zo!! Doe ik eigenlijk maar heel zelden. Als het gebeurt is het aan de kust, daar is dat op de één of andere manier precies gemakkelijker :-)

Gepost door: Blue | 20-01-08

@ sneeuwkoningin: boeken lees ik nooit dus die had ik niet bij me, misschien ne tip voor volgende keer, de humo ofzo? :-)
@ Noa: ik heb er ook heel lang over getwijfeld of ik het wel zou doen, maar waarom zou je het wel niet doen
@ tom yum kim: zeker voor herhaling vatbaar, alleen heb ik niet zoveel aan knappe serveersters he :-)
@ cijferkes: t is bij mij ook begonnen met de quick en de kebabzaken hoor
@ blue: ja aan de kust zijn we een toerist en daar ken je niemand zal er misschien wel mee te maken hebben!

bedankt voor jullie lieve reacties!
xxx

Gepost door: amber | 20-01-08

inderdaad verdomd sterk van je. Ik heb ooit eens ongeveer 15 minuten ofzo in een café gewacht op komend volk... ik vond het verschrikkelijk!Zelfs naar het cultureel centrum ben ik eens alleen geweest en ik vond het echt ook niet fijn.. Maar alleen op reis gaan dat vond ik dan weer superleuk... tjah

Gepost door: soet | 20-01-08

Alleen op reis ben ik ook al geweest... ...drie zomers geleden. Het was in zekere zin een dwangsituatie. Al mijn vrienden gingen in juli of augustus weg, en ik kon in die twee zomermaanden net geen verlof krijgen, ik had mijn eerste stabiel jaar (met o.a. vast werk) achter de rug en ik "moest en zou" op reis gaan, dan ben ik maar in september voor een last minute gaan kijken........ en een week later zat ik op het vliegtuig richting Lissabon! Daar heb ik een weekje mijn goesting en dan ook niks dan mijn goesting gedaan. En uitgerust dat ik terugkwam, man-man-man, onvoorstelbaar. Van de vele foto's die ik toen genomen heb zijn er wel maar twee ofzo waar ik zélf opsta, maar da's bijzaak :)

Gepost door: Cijferkes | 20-01-08

Sterk Maar eigenlijk val ik gewoon in herhaling, want ik vind het straf dat je het durft en er dan ook nog van geniet!
Volgende keer inderdaad den humo meenemen, dan vind je jezelf misschien terug bij uitlaat : "aan die knappe meid die de humo aan het lezen was in dit of dat restaurant..." ;-)

Gepost door: Breeg | 20-01-08

idd een bizar gevoel. ik heb het ook al een paar keer gedaan. ge voelt u precies bekeken he. maar ge kunt zelf ook wel ongegeneerd naar anderen kijken en das dan wel weer grappig. naar de cinema ga ik ook regelmatig alleen.

Gepost door: fILLE | 20-01-08

super! zalig e ... :-)

Gepost door: Maai | 21-01-08

Ik ken het, ik ga ook geregeld alleen een hapje eten en inderdaad, mensen kijken. Ik heb dus meestal iets mee om te lezen.

Gepost door: Mystic | 28-01-08

De commentaren zijn gesloten.