28-01-08

Rust

Het weekend was er eentje waarin je jezelf voorbij lijkt te lopen. Eentje waarin je rust zoekt maar geen rust vindt. Of misschien ben ik wel constant op zoek naar rust en vind ik ze daarom niet. Ziek geweest en nog niet helemaal beter. Toch uitgeweest en misschien beter niet gedaan. Nutteloze ontmoetingen, zatte praatjes. Meestal kan ik er wel tegen, doe ik onnozel terug. Maar niet dit weekend. Ik verlang al de hele dag naar mijn bed, naar rust. Tot ik dan in mijn bed lig en de slaap niet kan vatten omdat ik weer pieker. Het is tijd voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe mensen en een frisse wind door mijn leven.

Vroeger vond ik rust saai, routine en thuis samen zitten met mijn ex-lief. Saai die rust, saai die zekerheid. Een vaste job zou ik nooit willen, elke week, dag in dag uit hetzelfde doen ook niet. En mama worden, wilde ik niet. En trouwen zou ik zeker niet doen, welke zot geloofde daar toch maar in? En nu, nu verlang ik toch naar een beetje rust, naar zekerheid. Nu pink ik traantjes weg als kindjes worden geboren, als vrienden trouwen. Ik geloof dat ik nooit tevreden zal zijn want ik ben er zeker van dat als ik zekerheid zou vinden, dat het me weer zou benauwen. Maar toch heb ik nooit zoveel slaaptekort gehad als de laatste jaren. Ik wil er in geloven in liefde en zekerheid, ik ben er klaar voor, maar wanneer en met wie? Ik wil zekerheid en ik wil rust en liever nog vandaag dan morgen.

15:01 Gepost door amber in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: rust, moe, zekerheid, nieuwe ontmoetingen |  Facebook |

Commentaren

Neem gerust wat tijd voor jezelf! Blijkbaar zijn de wilde jaartjes plaats aan 't maken voor wat meer zekerheid! Normaal, maar je mag je daar zeker niet blind op staren. Het komt allemaal vanzelf hoor, geef het tijd...
De ware, diegene bij wie je rust, kinderen en een leven mee wil, die kom je wel tegen... Zoek er niet wanhopig naar, het overkomt je wel, en je zal voelen of het 'goed' zit!

Wens je een rustige dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 28-01-08

ach ja

Gepost door: watje | 28-01-08

K'veronderstel dat het een normaal proces is, want ik ervaar het alleszins ook. Je mag blij zijn dat je er klaar voor bent! Dat op zich is voor sommige mensen, mezelf meegerekend, ook al een grote stap. Intussen maken we het zo aangenaam mogelijk, laten we de op- en neergaande emolijn haar werk doen en trachten we die frisse wind door ons leven te laten blazen! Nu nog enkel tot actie komen, als de dan al niet te moe bent natuurlijk ;-) Groetjes

Gepost door: Einstein Brain | 28-01-08

de kracht van positief denken neem eens afstand van jezelf en bekijk het es allemaal van op die veilige afstand.Zo ben ik tot veel constataties gekomen over mezelf en door gericht te leven,trok ik ook de juiste mensen aan.En daartussen zat er dus zo enen die een even grote kinderwens heeft als ik en met wie ik op de sneltrein van stabiliteit en quasi zekerheid gesprongen ben.perfect?allesbehalve maar wel hetgene ik gewild heb.

Gepost door: Peggy | 28-01-08

Hoe kan je idd rust vinden als je naar zoveel verlangt? Er kunnen precies al een paar medebloggers van meespreken. Ik begrijp je, meid, more than ever! Maar je hebt dit weekend toch je best gedaan: uit geweest, mensen ontmoet, even gepolst... ookal stond je muts hier niet naar. Nu ja, volledig tegen je zin moet je nooit uitgaan (laat dat even duidelijk zijn). Ten eerste wens ik je veel beterschap met het ziekjes-gevoel... daarna nog veel weekenden en ontmoetingen waar wél meer in zit. 't Is aan 't komen... jaja, ik voel het gewoon!!
Lieve groetjes***

Gepost door: Lentesneeuw | 28-01-08

wij lopen blijkbaar letterlijk én figuurlijk op dezelfde planeet ergens rond :-s

dikke knuf! x

Gepost door: Cijferkes | 29-01-08

Ik weet wat je bedoelt.
En eens je terug in het stramien zit van routine, ga je weer naar de andere kant verlangen.
Ik huil ook bij het minste. als er een emotie op televisie te zien is, ga ik compleet mee met die emotie.

Gepost door: Mystic | 29-01-08

Wees gerust Je komt hem nog wel tegen, die waarmee je rust kan vinden en die je niet zal vervelen. Maar zorg dat je het niet gaat overhaasten... wie weet begin je dan terug te snakken naar de periode dat je single was.
Groetjes

Gepost door: Breeg | 29-01-08

Toen ik samen was me mijn ex-vriendje werd ik ook onrustig van rust. Samen een dagje niksen kon ik niet omdat ik het gevoel had dat ik dan zoveel andere dingen miste...nu zou ik het af en toe eens willen, maar dan denk ik de persoon bij wij ik tot rust zal komen, dat zal waarschijnlijk de juiste zijn...niet?

Gepost door: soet | 30-01-08

De commentaren zijn gesloten.