30-01-08

Wat eet U tijdens de middagpauze?

De Belg schijnt graag boterhammen op het werk te eten.

Meer dan de helft van de Belgen maakt ’s ochtends een lunchpakket klaar voor op het werk. Dat blijkt uit een bevraging die voedingsproducent Ebly uitvoerde bij 441 personen.

Het gaat meer bepaald om 72 procent van de vrouwelijke actieve bevolking en 56 procent van de mannelijke. Meestal gaat het om boterhammen, nauwelijks 15 procent neemt een klaargemaakt gerecht mee naar het werk.

Ebly onderzocht zelfs hoeveel tijd de gemiddelde Belg neemt voor zijn middagmaal. 22 procent doet het in een kwartier, 37 procent in een half uur. Zeven procent van de ondervraagden eet aan zijn bureau. Elf procent van de Belgen voorziet helemaal niets voor het middagmaal. Het gaat vooral om mannen.

Niks eten gaat in mijn geval zeker niet op. Ik zou zot worden. Ik krijg al honger om elf uur. Ik krijg al honger als ik denk aan eten. Tong uitstekend Ik probeer altijd om boterhammen mee te nemen naar het werk. Deze middag waren ze met hesp. Erbij heb ik een minute soup gedronken en erna ne yoghurt gegeten (kwestie van te doen alsof ik gezond bezig ben). Ik heb in mijn eentje aan mijn bureau gegeten. Op mijn vorig werk aten wij allemaal samen en was het op den duur bijna een verplichting om samen te eten en aangezien ik verplichtingen haat, ben ik daar hier niet aan begonnen. Meestal ga ik 's middags eens naar buiten, een klein wandelingske maken of wat boodschappen doen. Ik probeer aan de verlokkingen van worstenbroodjes, frietkramen en broodjes te weerstaan. Soms koop ik een flair of surf ik wat op internet. Een enkele keer ga ik iets drinken of eten met een collega. Wat eten jullie tijdens de middagpauze en vooral wat doen jullie? Ik ben benieuwd.

Commentaren

Het eerste wat ik 's morgens doe... Lekkere sandwishkes klaarmaken voor mijn mannen... met beleg, sla en komkommer en een heel klein beetje margarine...
Onder de middagpauze ga ik naar huis en maak voor een volkorenboterhammeke met sla en magere kaas of kip en een stukske fruit...
Verder zorg ik dan voor mijn twee sloebers van honden en probeer ik mij te ontspannen... soms ook eens een shopbeurt... of een koffieke... en als het goei weer is... een leuk terasje!

Wens je nog een leuke dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 30-01-08

Mmm... Gezien de beruchte snoozeknop valt het nogal dikwijls voor dat ik s'middags een broodje bij de dichtsbijzijnde beenhouwer bestel. Zoniet houd ik het bij m'n boterhammetjes die steeds in het gezelschap van m'n collega's worden binnengewerkt. Dit wordt vaak gevolgd door een partijtje vogelpik om de middagpauze op te vullen. Op vrijdag gaan we allen samen lunchen in zo'n soort carrefourbistro. Groetjes

Gepost door: Einstein Brain | 30-01-08

Bruin brood vind ik het lekkerst. Meestal eet ik twee à drie sneden zelfgebakken (broodjesmachine) brood. De ene keer is't met noten ,dan met zonnebloempitten etc.,, Als beleg: meestal met hesp, kaas of een soort baçon. Ik haat al die leverworst toestanden! Als afsluiter eet ik meestal een appel, peer of banaan. We zitten met een viertal collega's samen en iedereen heeft zo een beetje zijn eigen plaats. De middagpauze is van 12u00 tot 12u30. Ik vind al die pipo's die om 12u15 afkomen met een smoske van de broodjeszaak om de hoek en die dan ons goedlopende middaggesprek verstoren ,ongelofelijke ambetanterikken.( STIK IN U ANSJOVIS!). Soms heeft er iemand véél soep mee, en die wordt dan door iedereen geproefd. Ik ben dikwijls curieus wat anderen tussen hun boterham liggen hebben.

Gepost door: groenman | 30-01-08

varieert bij mij varieert dat naargelang de shiften.Als ik een vroege shift doe,koop ik meestal een broodje op het werk,die zijn lekker,veel groentjes die we zelf kunnen kiezen en vooral:goedkoop.'s avonds kook ik dan thuis,wederom is dat gezonder en economischer.Als ik latere shiften doe,ben ik pas om 20u thuis en dan verkies ik een warme maaltijd te eten,meestal zijn de light menu's niet zo apetijtelijk als de dagschotels dus maak ik me daar geregeld schuldig aan.Broodjes worden meestal aan de bureau gegeten,warme maaltijden in gezelschap.We werken dan ook met veel volk dus het gezelschap wisselt ook.
fijne dag en tot later!xx

Gepost door: Peggy | 31-01-08

hangt ervan af... ...hoe goed en hoe vroeg ik al dan niet uit mijn nestje geraak, en of ik wel brood in huis heb, al dan niet in de diepvries op reserve... ik PROBEER om bokes mee te doen... en anders is het een broodje of een croque'ske kopen - gekookt eet ik nooit op't werk... veel te duur voor wat het maar is voor ons externen: 7,48€ voor één bord met vleesje, groentjes, en patatjes of rijst of frieten ofzo... enneuh, 2,95€ voor de internen, tof hé! :-)

Gepost door: Cijferkes | 31-01-08

ah! En als 't weer het toelaat een wandelingske maken tijdens mijn middagpauze met mijn ingebeelde vriendjes en mijn ingebeeld hondje :-D

Gepost door: Cijferkes | 31-01-08

Wij hebben een half uur middagpauze , en moeten dan wel op het werk blijven. Ik neem meestal bokes mee, maar soms bestellen we ook ne smos ofzo hoor ! Wij hebben nog echt ne ouderwetse refter, en eigenlijk is dat wel gezellig.In de zomer kunnen we in de tuin zitten.

Gepost door: oortje | 01-02-08

in het bedrijfsrestaurant, waar alle dagen warm eten voorzien wordt met frietjes uiteraard... gelukkig kunnen we ook gewoon een broodje meepakken en op de werkplek of in het resto verorberen.
sinds enkele jaren krijgen we bedrijfskorting bij health city.... zou dat iets met de frietjes te maken hebben?

Gepost door: peter | 10-02-08

De commentaren zijn gesloten.