25-02-08

Hoe was het weekend

Het weekend was er eentje met veel zon en lekker eten. Eentje van veel genieten samen met vrienden. Het besef dat geluk in kleine dingen zit en hier tevreden mee zijn. Waar ik het steeds moeilijk mee blijf hebben, is om afscheid te nemen, na zo'n fijne avond, en dan thuis alleen te zijn. Ik kan niet goed tegen alleen zijn, ook omdat de piekermolen dan op volle toeren kan draaien. 

Mijn vriendin had last van de piekerkoorts dit weekend, zaterdag gingen we samen uit en ze heeft de hele avond naar de deur zitten kijken. Wachtend en hopend, en op haar gsm aan het kijken, of hij niet zou komen. Ik denk dat we dat allemaal wel al hebben gehad. Hopen en wachten en goed genoeg weten dat waarop je hoopt, toch niet komt. 

Ik hoop soms ook nog. Hoop op wat toch nooit zal zijn en dat hij toch nooit voor mij zal kiezen. Het verdriet is weg, maar de wanhopige dromen zoals ik ze soms noem, zijn er soms nog. Soms verlies ik me in die dromen, in herinneringen en dat wil ik niet. Maar als ik op plaatsen kom waar we samen kwamen, waar we zoveel deelden, dat is die confrontatie met mezelf erg moeilijk.

Ik hoop dat ik me ooit kan concentreren op het nu en niet op hetgeen was of had kunnen zijn. Want als het zo mooi was, als het echte liefde was, dan zou die nu wel bestaan, dan was daar toen niet zo makkelijk overheen gegaan. Ik voel me niet triest, ben alleen weer aan het mijmeren. Nergens goed voor.

Commentaren

Je hebt een tof en leuk weekend achter de boeg... mijmer daar een beetje over... Denk aan de vele weekends die nog moeten komen... misschien even leuk als het voorbije!
Mijmeren kan inderdaad geen kwaad hoor, daar mag je aan toegeven, maar let wel dat het niet in piekeren overgaat!
Het feit dat je mijmert betekent wel al een serieuze stap vooruit in het verwerkingsproces!
De zomer lacht je toe, reikt je de hand... grijp het... evenals het geluk dat er misschien aan vasthangt! Geniet van je jonge leven!

Ik wens je een mooie dag!
Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 25-02-08

niet simpel hé

Gepost door: watje | 25-02-08

Ach Inderdaad, ik heb ook die pieker - alleen zijn - momenten, maar ik probeer ook terug te kijken naar de goede kant.
Always look at the bright side of life :-)))

Gepost door: Mystic | 25-02-08

Weet je wat ik vooral uit je postje heb onthouden? De eerste regeltjes: hoe fijn je het vindt om bij vrienden te zijn en er ook graag bij te zijn. Dat genieten van de kleine dingen en vooral dat je blij bent met hetgeen IS, nu :o) Een hele ommezwaai buiten enkele weken/maanden geleden!!

Gepost door: Lentesneeuw | 25-02-08

Just a thought Raar, hoe een mens over het ene makkelijker over gaat dan over het andere. En toch zit er hem heel veel in onze denkwijze. Als we die kunnen manipuleren... Bekijk de 'pijn' die je ervaart als een oefening om sterker te worden in je denken! Damn, t'wordt tijd dat ik wat minder in die Dalai Lama boekjes lees :-)

Gepost door: Einstein Brain | 25-02-08

De commentaren zijn gesloten.