07-04-08

Dieet en weekend

Het weekend is weer voorbij, helaas. Vanmorgen opgestaan met een rothumeur, niet veel zin om te werken vandaag. Dat gaat dadelijk wel weer een beetje beter want ik kom wel graag werken. Alleen sta ik niet graag op. En maandagochtend is altijd pijnlijk.

Vrijdag gaan uit eten met een vriendin. Ik denk dat daar mijn dieet dit weekend al mis liep. Was heel gezellig, ze is zwanger en dan wordt er veel gefantaseerd over hoe de baby er uit zal zien, gepraat over geboortekaartjes, babyspullen,... Ik heb het al zo vaak gehoord bij andere vriendinnen. Ik denk dan meestal aan hoe het zal zijn als de baby er is, of we dan nog wel als vriendinnen leuke dingen kunnen doen. Beetje egoïstisch misschien, maar steeds meer en meer settelt iedereen zich. Ik zou ook eens een lieve fatsoenlijke man willen tegen komen en wie weet,... Maar dan zal ik toch eerst meer mijn deur moeten uit komen vrees ik. Anders zal het er niet van komen.

Zaterdagvoormiddag ben ik gaan sporten. Ik doe het wel graag, eens ik een start heb gemaakt, lukt het mij wel om te sporten. Nu alleen nog volhouden. Zaterdagnamiddag ben ik gaan shoppen. Ik had het voornemen gemaakt op mijn geld te letten en niet teveel op te maken, dat voornemen heb ik welgeteld één maand volgehouden. Tot het nieuwe loon dus gestort werd. Ik heb me kleren gekocht en een paar schoenen. Het was druilerig weer maar het kon me niet schelen, ik moest en zou iets kopen. Voor mij mag de lente nu wel eens beginnen. Zaterdagavond afgesproken met een vriendin om iets te gaan drinken. Ik ben nog altijd mijn dieet aan het volgen, dus mijn drank bestond uit respectievelijk groene thee, cola light en chaudfontaine. Mijn vriendin bestelde borrelhapjes en ik heb er twee gegeten. Zwak misschien maar ik kon echt niet weerstaan.

Zondag is dan mijn typische luierdag, de ME-dag, waarin ik in sloppertrui rond loop en liefst niet teveel gestoord wordt. Gisteren niet want het was het uitgestelde verjaardagsfeestje voor mijn zus. Ook niet schitterend voor mijn dieet dus. Uit gaan eten is nu eenmaal niet bevorderlijk als je veel groenten en fruit moet eten. Er is nu eenmaal weinig keuze als je gezond moet eten. Het dessert heb ik wijselijk overgeslaan. Vandaag sta ik dan maar weer eens op voornamelijk water, fruit, groenten,... Moeilijk om vol te houden want ik eet zo graag. Op de weegschaal ben ik vanmorgen niet durven gaan staan.

08:39 Gepost door amber in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: weekend, dieet, zus, shoppen, regen, fruit, groenten, water |  Facebook |

Commentaren

Volhouden maar... !
Eens komt er een dag dat je op gewicht bent en dan kunnen die af-en-toe- extraatjes wel eens...
Ga ook zeer graag op restaurant maar als ik dan een ganse week moet inbinden om hetgeen er bijkwam weer kwijt te raken... dan pas ik liever !
Ik hou het altijd en overal op fruit, groenten en vis... en zeker geen zoete dessertjes...
Na een tijdje went het wel hoor !

Veel succes nog !

Gepost door: M&M | 07-04-08

Zoo herkenbaar, je hele post! Als je een sociaal leven hebt is het extra moeilijk om je dieet te volgen... Maar je gedurende die periode volledig opsluiten is dan ook weer geen optie :)

Alvast veel succes! De wil heb je al en dat is al veel hé :) En je moet maar denken: wat er langzaam af gaat aan kilo's komt er minder snel bij dan dat het er vliegensvlug afvliegt ;)

Hopelijk is het toch nog een fijne dag op het werk!
Groetjes,

Gepost door: CIA | 07-04-08

af en toe zondigen mag toch, anders houd je het niet vol

Gepost door: Blue | 09-04-08

Dieëten zijn niet altijd zo gemakkelijk. En als je dan uit eten gaat met een kennis, dan is het al des te moeilijker om aan al dat lekkers te weerstaan hé.

Gepost door: Tommy | 09-04-08

De commentaren zijn gesloten.