17-06-08

Eeuwige fouten en bedenkseltjes

Over wat zal ik schrijven? De reden dat ik zo lang ben weg geweest. Ik was niet echt weg, ben wel eens even bij jullie komen piepen. Maar echt tijd genomen om fatsoenlijk te reageren heb ik niet genomen. Ook zelf iets schrijven en daarmee structuur proberen krijgen in mijn hoofd heb ik niet geprobeerd. Druk op het werk, het is niet echt een excuus maar het is wel zo. De weken vliegen voorbij, ik hoop rust te vinden nu de zomervakantie er aan komt, maar rust lijkt niet op me af te komen. Rust is iets waar ik al lang op zoek naar ben, rust in mijn hoofd, misschien een soort berusting in het leven. Ik denk het soms te weten en dan weet ik het toch net niet meer.

Constant maak ik me bedenkingen, ik ben erachter gekomen dat ik soms angstig ben om te leven, om te durven, om er voor uit te komen wie ik ben. Hard kom ik over bij mensen die ik op afstand probeer te houden. Bang om weer gekwetst te worden. Degenen die me echt kennen en die ik toe laat in mijn leven weten beter. Die echte vrienden kennen me, die zien mijn zachte en soms angstige kant en die zeggen dat die onzekerheid van mij nergens voor nodig is. Ik weet niet veel, ik heb weinig wijsheden. Ik lijk mannen niet te kunnen inschatten en niet aan te voelen. Ik heb bijgeleerd wat ik al wist, dat als je gedronken bent, dat je dan vooral je gsm niet mag nemen en berichtjes mag sturen naar iemand die je eigenlijk wel ziet zitten. Zeker als die persoon enkel berichtjes stuurt als jij er stuurt. Vooralsnog heb ik geen antwoord gehad op mijn openhartige liefdesbekentenis zondagochtend omstreeks half vijf (of zoiets).

Ik schaam me kapot nu en hoop die jongen de komende weken niet te zien. Hij vindt het zelfs niet de moeite om terug te sturen wat mij toch maar bezielde om hem midden in de nacht een liefdesverklaring te sturen. Ik dacht nochtans te merken dat er van zijn kant wel 'iets' wat. Maar dat 'iets' is blijkbaar ingebeeld. Ik lijk een grote verbeeldingszin te hebben. In mijn fantasiewereld zijn er dan toch mannen die mij graag zien. In het echte leven is dat blijkbaar heel wat minder. Domme gans dat ik ben. Maar ik vind hem toch nog dommer dan mij, ik kan hem zelfs geen vriend meer noemen want vrienden zouden toch wel reageren. Hij had toch kunnen sturen dat het een fijne avond was geweest. Of dat hij het maar een gek bericht vond, of... Ach al die bedenkseltjes. Het is nergens goed voor. He's just not that into you. NEXT?

Mensen doen elkaar verdriet en moeten dan hun huis verkopen, hun thuis achterlaten, hun ziel kapot. Ik spaar me te pletter de laatste maanden met als doel volgend jaar of het jaar erna iets te kunnen kopen. Dat is momenteel mijn doel, daar wil ik voor gaan. Een huisje in mijn eentje, iets van mij alleen, een cocoon, waar al mijn echte vrienden en familie welkom steeds zijn. Mijn deur staat open, mijn hart ook, hetzij stilletjes aan...

I'm back en ik kom eens wat vaker schrijven.

Kusje

Amber x 

Commentaren

Blij om te lezen dat je weer terug bent...
Minder blij om te lezen hoe je twijfelt aan jezelf. Verlies jezelf niet uit het oog! Je bent zonder twijfel de moeite waard, luister maar naar je vrienden. En als sommige mannen dat niet zien, dat is dat vooral HUN verlies!
Welkom terug!

Gepost door: saartje | 17-06-08

eindelijk terug! klinkt moedig... nu nog daden van de woorden maken en je bent helemaal goed bezig :)

Gepost door: Cijferkes | 17-06-08

Schrijven heeft heilzame bijwerkingen.
Ik kom zeer zeker terug piepen.

liefs!

Gepost door: Noalinne | 18-06-08

Hey, herkenbare stukjes hier! Je kwetsbaar opstellen en helemaal geen reactie krijgen. Men zou dat moeten verbieden!

Gepost door: Life is a dance | 18-06-08

... Blij dat je nog eens iets schrijft. Probeer zoveel mogelijk van je af te schrijven, hier of ergens waar niemand eht kan lezen.
Niemand moet angst hebben om te leven, ook niet als het eens tegenzit. Er zijn zovele mooie momenten die je nog wachten.
Dikke zoen

Gepost door: MissMystic | 18-06-08

Ben blij dat je er weer bent Amber!
Wanneer ik je postje lees, dan moet ik toegeven dat ik er zoveel van mezelf in herken! Dat ik zoveel dingen opmerk die ik naar 'mannen' toe alleen maar kan bevestigen!
Weet je Amber, ik denk niet eens dat het aan jou ligt hoor! Wat we moeten leren hieruit is dat sommige mensen het echt niet verdienen om mensen zoals wij als vriend te hebben!
We geven veel te veel en vragen bijna nooit iets terug en het kleine beetje dat we vragen... zelfs dat krijgen we niet terug!
Het is allemaal zo herkenbaar pijnlijk maar troost je ... vroeg of laat... heb je de mogelijkheid om enkel diegenen toe te laten die het verdienen!
Voel je niet slecht omdat je geen bericht terug kreeg... voel je niet slecht omdat je dat bericht stuurde... voel je heel misschien een beetje gekwetst omdat je zoveel energie stak in iemand die het misschien niet waard was om aandacht aan te besteden!
Misschien moeten we eens leren om een muurtje op te trekken rond onszelf... ze moeten maar strijden dan om binnen te raken... en dan zijn ze onze aandacht misschien waard...!
Maar ik weet het... het is niet gemakkelijk!
Ik wens je een mooie en rustige dag!
Hoofd omhoog en borst vooruit... jij hoeft je niet te schamen meisje!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 18-06-08

zal ik je eens een geheim vertellen? je leven, dat maak je zelf, niemand is verantwoordelijk voor hoe je je voelt of wie je bent dan jezelf. Je trekt aan wat je wil, wat diep in jou zit en in je leeft. Denk en leef dus positief, en de rest volgt wel!
Kop omhoog, kas vooruit en rechtdoor! ;-)

Gepost door: Maai | 18-06-08

Klinkt positief naar 't einde toe! En dat van je dronken smsje, hehe, welja... idd, next! Borst vooruit, weten wat je wil, gaan voor je doel en dat hart een ietsiepietsie open laten staan.
Blij dat je terug bent en tot lezens ;o)

Gepost door: Lentesneeuw | 18-06-08

Blij dat je terug bent!
Verder kan ik alleen maar instemmen met alles wat mijn voorgangers al vertelden. Doe gewoon verder je ding, als ik het zo lees ben je goed bezig. Dat het met vallen en opstaan is, dat hebben we allemaal meegemaakt hoor, maak je daarover geen zorgen!
Groetjes

Gepost door: Breeg | 18-06-08

welcome back leuk jou terug te lezen.
wat dat smske betreft,nja ik denk dat er veel mensen uit die ondervinding spreken ;)

Gepost door: Peggy | 19-06-08

Hey leuk je opnieuw te lezen. Ik had tevens nood aan een break in blogland. In de zomertijd spendeer ik m'n tijd immers niet zo graag achter de pc. Een mens moet keuzes maken nietwaar :-)

Gepost door: Einstein Brain | 02-07-08

Hela, het is hier zo stillekes ??
Groetjes

Gepost door: Zon | 10-07-08

helaba ik dacht dat je terug was? we zijn weer een maand verder... alles nog goed hoop ik?

Gepost door: Cijferkes | 17-07-08

Stokje Hey Amber
Ik heb een stokje naar je gesmeten, kom je het oppikken?

Gepost door: Miss Mystic | 01-08-08

De commentaren zijn gesloten.